Ak hľadáte jednoduchý, no nesmierne chutný recept na výdatnú večeru, ste na správnom mieste! Naša dnešná pochúťka vám predstaví skvelý spôsob, ako pripraviť zemiaky, ktoré zaručene oslnia vaše chuťové poháriky. Zapekané zemiaky so slaninkou, paradajkami a parmezánom sú výborným spôsobom, ako spojiť jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou. Poďte s nami na túto kulinársku cestu plnú vôní a lahodných okamihov!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Zemiaky zapekané so slaninkou, paradajkami a parmezánom
Čo budeme potrebovať:
- 1 kg zemiakov
- 2 vajcia
- soľ, korenie, chilli s aromatickými bylinkami
- 1 cibuľu
- olivový olej
- 15 cherry paradajok
- 100 g slaniny
- 80 g parmezánu alebo iného syra
Iné:
- olej – na vymastenie misky
Ako budeme postupovať:
1. Celé zemiaky dáme variť do osolenej vody.
2. Po uvarení ich preložíme na tanier, očistíme a nastrúhame na strúhadle.
3. Nastrúhané zemiaky vložíme do misy, pridáme vajcia, soľ, korenie a posypeme chilli a aromatickými bylinkami. Prilejeme olivový olej a premiešame lyžicou.
4. Pripravte si zapekaciu misu, ktorú vymastite olejom, a vložte do nej nastrúhané zemiaky s prísadami a pekne ich rozložte.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre 35 minút pri 180 °C.
6. Červenú cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno a vložíme do panvice s olejom.
7. Smažte ich na panvici 5 minút.
8. Väčšie cherry paradajky nakrájajte na polmesiačiky, pridajte ich na panvicu k ostatným prísadám a smažte ďalších 5 minút.
9. Na upečené zemiaky navrstvite opečené prísady a posypte ich strúhaným syrom.
10. Pečte ďalších 10-15 minút pri 180 °C.
11. Po uplynutí času skontrolujte, či sú prísady v mise upečené, a ak áno, vyberte misu z rúry.
12. Podávajte s láskou a skvelou chuťou.
Dobrú chuť!