Dnes vám ukážeme recept na kráľovský pudingový jablkový koláč, ktorý by nemal chýbať na žiadnej oslave. Je skvelý aj k popoludňajšej káve. Jeho chuť je fantastická a má jednoduchú prípravu, ktorá nezaberie veľa času. Výsledok vás príjemne prekvapí a zamiluje si ho celá vaša rodina.
[prima_kucharka_fb]
Pudingový jablkový koláč
[co_budeme_potrebovat]
- 3 vajcia
- 4 lyžice práškového cukru
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 polievková lyžica zemiakového škrobu
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
Na náplň:
- 800 g jabĺk
- cukor podľa chuti
- 1 balenie pudingového prášku
Na krém:
- 300 g smotany na šľahanie
- 150 kyslej smotany
- zahusťovadlo zo studenej želatíny
- 3 lyžice práškového cukru
Na posypanie:
- 150 g horkej alebo mliečnej čokolády
[ako_budeme_postupovat]
1. Najprv vyšľaháme bielky s cukrom na sneh, potom pri nízkych otáčkach jemne vmiešame ostatné prísady na piškótový koláč.
2. Cesto navrstvíme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech s priemerom 22 cm.
3. Pečieme pri teplote 170 stupňov 25-30 minút. Potom ho nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
4. Jablká dôkladne ošúpeme a nakrájame na kúsky, ktoré zalejeme asi 3/4 šálky vody a dusíme do mäkka. Nakoniec ich zahustite 1 balíčkom. vanilkového pudingového prášku.
5. Zmes navrstvíme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec pridáme vrstvu krému – vyšľaháme smotanu s cukrom a kyslou smotanou a nakoniec zahustíme želatínovým ztužovačom.
6. Pred podávaním stačí povrch pokvapkať čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť!