Úvod RECEPTY Kráľovský jablkový koláč – fantastická chuť a jednoduchá príprava

Kráľovský jablkový koláč – fantastická chuť a jednoduchá príprava

Dnes vám ukážeme recept na kráľovský pudingový jablkový koláč, ktorý by nemal chýbať na žiadnej oslave. Je skvelý aj k popoludňajšej káve. Jeho chuť je fantastická a má jednoduchú prípravu, ktorá nezaberie veľa času. Výsledok vás príjemne prekvapí a zamiluje si ho celá vaša rodina.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Snímek obrazovky 2021 09 28 v 17.12.26

Pudingový jablkový koláč

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 polievková lyžica zemiakového škrobu
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru

Na náplň:

  • 800 g jabĺk
  • cukor podľa chuti
  • 1 balenie pudingového prášku

Na krém:

  • 300 g smotany na šľahanie
  • 150 kyslej smotany
  • zahusťovadlo zo studenej želatíny
  • 3 lyžice práškového cukru

Na posypanie:

  • 150 g horkej alebo mliečnej čokolády

Ako budeme postupovať:

1. Najprv vyšľaháme bielky s cukrom na sneh, potom pri nízkych otáčkach jemne vmiešame ostatné prísady na piškótový koláč.

2. Cesto navrstvíme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech s priemerom 22 cm.

3. Pečieme pri teplote 170 stupňov 25-30 minút. Potom ho nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.

4. Jablká dôkladne ošúpeme a nakrájame na kúsky, ktoré zalejeme asi 3/4 šálky vody a dusíme do mäkka. Nakoniec ich zahustite 1 balíčkom. vanilkového pudingového prášku.

5. Zmes navrstvíme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec pridáme vrstvu krému – vyšľaháme smotanu s cukrom a kyslou smotanou a nakoniec zahustíme želatínovým ztužovačom.

6. Pred podávaním stačí povrch pokvapkať čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť!