Priateľom, ktorí sú nadšení rôznymi spôsobmi cestovín a chcete ich potešiť, môžete pripraviť skvelé cestoviny s údenou klobásou, paradajkami, hubami a syrom. Sú jednoduché a výborné! Pozrite sa na recept nižšie:
[prima_kucharka_fb]
Cestoviny s čerstvou klobásou, rajčatami, hubami a syrom
[co_budeme_potrebovat]
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 200 g húb (šampiňóny)
- 450 g údenej klobásy
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 250 g cestovín
- 120 ml smotany
- 450 ml kuracieho vývaru
- 120 g syra Čedar
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- drvené oregano (voliteľné)
- petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)
[ako_budeme_postupovat]
1. Rozohrejte olej na panvici a orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista.
2. Pridajte na kúsky nakrájané huby a restujte ich 2 minúty.
3. Nakrájajte údenú klobásu na kolieska a pridajte ju k cibuli a hubám. Restujte ďalšie 2 minúty.
4. Pridajte roztlačený cesnak a restujte ešte 30 sekúnd. Potom pridajte cestoviny.
5. Nakrájajte paradajky a pridajte ich k zvyšným ingredienciám. Pridajte smotanu a kurací vývar. Premiešajte a dochuťte soľou, korením a drveným oreganom.
6. Zakryte pokrievkou a nechajte variť 15 minút. Potom pridajte strúhaný syr Čedar a varte ďalších 5 minút.
7. Na záver môžete pokrm ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
8. Podávajte s láskou a užívajte si!