Úvod RECEPTY Cestoviny s čerstvou klobásou, rajčatami, hubami a syrom

Cestoviny s čerstvou klobásou, rajčatami, hubami a syrom

Priateľom, ktorí sú nadšení rôznymi spôsobmi cestovín a chcete ich potešiť, môžete pripraviť skvelé cestoviny s údenou klobásou, paradajkami, hubami a syrom. Sú jednoduché a výborné! Pozrite sa na recept nižšie:

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Cestoviny s čerstvou klobásou, rajčatami, hubami a syrom

Čo budeme potrebovať:

  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 200 g húb (šampiňóny)
  • 450 g údenej klobásy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 250 g cestovín
  • 120 ml smotany
  • 450 ml kuracieho vývaru
  • 120 g syra Čedar
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • drvené oregano (voliteľné)
  • petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Ako budeme postupovať:

1. Rozohrejte olej na panvici a orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista.

2. Pridajte na kúsky nakrájané huby a restujte ich 2 minúty.

3. Nakrájajte údenú klobásu na kolieska a pridajte ju k cibuli a hubám. Restujte ďalšie 2 minúty.

4. Pridajte roztlačený cesnak a restujte ešte 30 sekúnd. Potom pridajte cestoviny.

5. Nakrájajte paradajky a pridajte ich k zvyšným ingredienciám. Pridajte smotanu a kurací vývar. Premiešajte a dochuťte soľou, korením a drveným oreganom.

Cestoviny s údenou klobásou, paradajkami, hubami a syrom

6. Zakryte pokrievkou a nechajte variť 15 minút. Potom pridajte strúhaný syr Čedar a varte ďalších 5 minút.

Cestoviny s údenou klobásou, paradajkami, hubami a syrom

7. Na záver môžete pokrm ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

8. Podávajte s láskou a užívajte si!

Cestoviny s údenou klobásou, paradajkami, hubami a syromVIDEO RECEPT: