Úvod RECEPTY Veľmi chutná kávová roláda s neuveriteľne jednoduchou a rýchlou prípravou

Veľmi chutná kávová roláda s neuveriteľne jednoduchou a rýchlou prípravou

0

Veľmi chutná kávová rolka s neuveriteľne jednoduchou a rýchlou prípravou. Skvele doplní šálku horúceho čaju, kakaa alebo kávy. Poteší nielen deti, ale aj hladných dospelých. Na nič nečakajte a začnite s prípravou skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka!

[prima_kucharka_fb]

Zdroj: yabpoela

Kávová roláda

[co_budeme_potrebovat]

Na cesto:

  • 170 g múky
  • 3 polievkové lyžice instantnej kávy
  • 1,5 polievkovej lyžice prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 160 g cukru
  • 80 ml horúcej vody

Na krém:

  • 450 ml 33% smotany
  • 10 g želatíny
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 80 g cukru
  • 80 ml horúcej vody
  • kakao

[ako_budeme_postupovat]

1. Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte do tuhej peny. Zmiešajte ich s polovicou cukru. Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť.

2. Žĺtky zmiešajte so zvyšným cukrom a premiešajte. Pridajte kávu a polovicu múky.

3. Jemne vmiešajte bielky a cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí cesto rozvaľkajte.

4. Uvarte kávu a vmiešajte želatínu. Nechajte 20 minút odstáť a medzitým vyšľahajte smotanu.

5. Pridajte zmes cukru a kávy, premiešajte a nechajte 15 minút odstáť v chladničke.

6. Pripravený krém natrite na roládu a pred podávaním nechajte vychladnúť. Môžete ho posypať kakaom.

Hotovo! Dobrú chuť! 🙂