Veľmi chutná kávová rolka s neuveriteľne jednoduchou a rýchlou prípravou. Skvele doplní šálku horúceho čaju, kakaa alebo kávy. Poteší nielen deti, ale aj hladných dospelých. Na nič nečakajte a začnite s prípravou skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka!
[prima_kucharka_fb]
Kávová roláda
[co_budeme_potrebovat]
Na cesto:
- 170 g múky
- 3 polievkové lyžice instantnej kávy
- 1,5 polievkovej lyžice prášku do pečiva
- 5 vajec
- 160 g cukru
- 80 ml horúcej vody
Na krém:
- 450 ml 33% smotany
- 10 g želatíny
- 2 lyžice instantnej kávy
- 80 g cukru
- 80 ml horúcej vody
- kakao
[ako_budeme_postupovat]
1. Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte do tuhej peny. Zmiešajte ich s polovicou cukru. Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť.
2. Žĺtky zmiešajte so zvyšným cukrom a premiešajte. Pridajte kávu a polovicu múky.
3. Jemne vmiešajte bielky a cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí cesto rozvaľkajte.
4. Uvarte kávu a vmiešajte želatínu. Nechajte 20 minút odstáť a medzitým vyšľahajte smotanu.
5. Pridajte zmes cukru a kávy, premiešajte a nechajte 15 minút odstáť v chladničke.
6. Pripravený krém natrite na roládu a pred podávaním nechajte vychladnúť. Môžete ho posypať kakaom.
Hotovo! Dobrú chuť! 🙂