Úvod RECEPTY Rýchle predjedlo k dobre vychladenému pivu – Klobásové rolky

Rýchle predjedlo k dobre vychladenému pivu – Klobásové rolky

0

Keď si večer vyjdete s priateľmi, odložte diétu a ponúknite im niečo, čomu nikto neodolá. Čo tak klobásové rolky zabalené v lístkovom cestíčku s kvapkou pikantnej horčice? Je to veľmi jednoduché predjedlo, ktoré sa výborne hodí k poháru piva.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


rychlá chuťovka k dobře vychlazenému pivu – klobásové rolky
Zdroj: cocinarico.es

Klobásové rolky

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


  • 1 balenie lístkového cesta
  • 2 ks údenej klobásy
  • 2 lyžice francúzskej horčice
  • 1 ks vajíčka
  • sezamové semienka, mak alebo rasca

Ako budeme postupovať:

1. Rúru predhrejte na 180 °C.

2. Lístkové cesto rozvaľkajte a priečne rozrežte na dva obdĺžniky. Ak máte zmrazené cesto, nechajte ho rozmraziť, rozdeľte ho na dve časti a každú rozvaľkajte na obdĺžnik.

3. Plátky potrite horčicou – najlepšie hustou francúzskou horčicou.

4. Do každého plátku zabaľte klobásu a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Povrch potrite rozšľahaným vajcom a posypte sezamom, makom alebo rascou.

6. Rolky pečte približne 20 až 25 minút alebo kým nie sú na povrchu pekne zlatisté.

7. Po upečení ich nechajte mierne vychladnúť a potom ich ostrým nožom nakrájajte na kolieska hrubé asi 2 cm.

Najlepšie chutia s pohárom vychladeného piva.

Prajeme vám dobrú chuť!

Ak vás tento recept na klobásové rolky zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Mohlo by sa vám páčiť: Pečené zemiaky plnené syrom, klobásou a slaninou