Keď si večer vyjdete s priateľmi, odložte diétu a ponúknite im niečo, čomu nikto neodolá. Čo tak klobásové rolky zabalené v lístkovom cestíčku s kvapkou pikantnej horčice? Je to veľmi jednoduché predjedlo, ktoré sa výborne hodí k poháru piva.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Klobásové rolky
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
- 1 balenie lístkového cesta
- 2 ks údenej klobásy
- 2 lyžice francúzskej horčice
- 1 ks vajíčka
- sezamové semienka, mak alebo rasca
Ako budeme postupovať:
1. Rúru predhrejte na 180 °C.
2. Lístkové cesto rozvaľkajte a priečne rozrežte na dva obdĺžniky. Ak máte zmrazené cesto, nechajte ho rozmraziť, rozdeľte ho na dve časti a každú rozvaľkajte na obdĺžnik.
3. Plátky potrite horčicou – najlepšie hustou francúzskou horčicou.
4. Do každého plátku zabaľte klobásu a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Povrch potrite rozšľahaným vajcom a posypte sezamom, makom alebo rascou.
6. Rolky pečte približne 20 až 25 minút alebo kým nie sú na povrchu pekne zlatisté.
7. Po upečení ich nechajte mierne vychladnúť a potom ich ostrým nožom nakrájajte na kolieska hrubé asi 2 cm.
Najlepšie chutia s pohárom vychladeného piva.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak vás tento recept na klobásové rolky zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Mohlo by sa vám páčiť: Pečené zemiaky plnené syrom, klobásou a slaninou