Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na veľmi chutný koláč s tromi druhmi krému. Na nič nečakajte a začnite s prípravou skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Či už si popoludňajšiu kávu vychutnávate sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Koláč s tromi druhmi krému
Čo budeme potrebovať:
- 4 vajcia
- 1 šálka krupicového cukru
- 1 šálka hladkej múky
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
Zvlhčovanie koláča:
- 1,5 šálky mlieka (šálka = 200 ml)
- 2 polievkové lyžice varenej kávy (Nescafé)
Na krém:
- 100 g bielej čokolády + 1 šľahačka (200 ml)
- 100 g mliečnej čokolády + 1 šľahačka (200 ml)
- 100 g horkej čokolády + 1 šľahačka (200 ml)
Ako budeme postupovať:
1. Najprv si pripravte cesto: Najprv vyšľahajte vajcia s cukrom, potom pridajte zvyšné suché prísady a dobre premiešajte.
2. Kakaovú zmes vylejte na vymastený plech a pečte pri 180 stupňoch približne 25 minút.
3. Upečený koláč zalejte kávou a mliekom.
4. Pripravte krémy: V každej miske vyšľahajte šľahačku, pridajte rozpustenú čokoládu a dobre premiešajte. Vezmite lyžicu a striedavo po častiach natierajte krém na tortu.
5. Nakoniec dajte do chladničky aspoň na hodinu stuhnúť a podávajte.
Dobrú chuť!