Ak dávate prednosť dezertom bez múky, potom vás tento fantastický krémový koláč s tvarohom a vanilkovým pudingom pripravený bez múky a cukru veľmi poteší. Absencia múky vám vôbec nebude vadiť. Po prvom súste si zamilujete nadýchaný krém s citrónovou príchuťou. Dnes môžete postupovať podľa nášho jednoduchého receptu krok za krokom.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Krémový koláč s tvarohom a vanilkovým pudingom
Čo budeme potrebovať:
- 500 g tvarohu
- 125 g masla
- 2 vajcia
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- sladidlo podľa chuti
- 2 šálky smotany
- 2 poháre kyslej smotany
- 2 balíčky vanilkového pudingu
Ako budeme postupovať:
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si tortovú formu – vymastite ju, vyložte alebo vystelte papierom na pečenie.
2. Tvaroh zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, vajcami a maslom. Podľa chuti pridajte štipku soli a sladidlo. Všetko rozmixujte mixérom na krémovú konzistenciu a pridajte dve polievkové lyžice pudingového prášku. Znovu premiešajte.
3. Zmiešajte kyslú smotanu so sladidlom a zvyšným pudingom. Ak chcete, môžete pridať ďalšiu citrónovú kôru. Preneste ho do pripravenej formy a pečte ho hodinu prikrytý papierom na pečenie. Keď korpus vychladne, potrite ho krémom.
4. Vyšľahajte samotný krém. Navrstvite ho na krém. Koláč nechajte niekoľko hodín chladiť v chladničke a máte hotovo!
Dobrú chuť!