Vyskúšajte tento recept na pečené mäso pripravené v marináde s chrumkavou slaninou, syrom a klobásou. Ak vás nudia klasické jedlá, nasledujúci recept vás poteší novou inšpiráciou. Z tejto pečenej kombinácie sa naje celá rodina a vďaka lahodnej domácej marináde, v ktorej sa mäso pripravuje, si na nej určite pochutná každý.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Pečené mäso v marináde so slaninou, syrom a klobásou
Čo budeme potrebovať:
- 1,5 kg vykosteného mäsa vcelku
- 100 g nakrájanej slaniny
- 1 kocka vývaru
- 1 cibuľa
- 200 g syra
- 1 klobása
- 1 červená paprika
Na marinádu:
- olej
- maďarská zmes korenia
- vegeta
- soľ
- mleté čierne korenie
- paprika
Ako budeme postupovať:
1. Mäso nakrájajte na plátky s hrúbkou 1,5 cm. Zmiešajte všetky zložky marinády a vložte do nej mäso. Zabalte ho do fólie a nechajte ho cez noc odpočívať v chladničke.
2. Na druhý deň vložte do pripravených zárezov kúsky syra a slaniny, plátky salámy a tiež zeleninu.
3. Mäso vložte do pekáča a zalejte vývarom pripraveným z kociek. Pečte v rúre približne 2 hodiny a keď mäso sčervená, môžete ho podávať s vhodnou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho zamilujú!