Máte radi špargľu? Určite áno! Špargľa obsahuje veľa vitamínov, stopových prvkov, kyselinu listovú a železo. Je tiež bohatým zdrojom vlákniny. Vďaka nízkemu obsahu kalórií a sacharidov je ideálnym pomocníkom pri redukčných diétach. Dnes si pripravíme rýchly špargľový koláč, ktorý obohatíme slaninou. A je to tu!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Rýchly koláč so slaninou a špargľou
Čo budeme potrebovať:
- 3 vajcia
- 150 ml mlieka
- 50 g strúhaného parmezánu
- soľ podľa chuti, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika
- 1 KL citrónovej kôry
- 5 PL hladkej múky
- 1/2 zväzku zelenej špargle
- 70 g oravskej slaniny
- trochu oleja
Ako budeme postupovať:
1. Rúru predhrejte na 220 °C.
2. Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia, prilejte mlieko a pridajte parmezán.
3. Všetko spolu vyšľahajte a zmes ochuťte soľou, korením, mletou paprikou a citrónovou kôrou. Znovu prešľahajte metličkou.
4. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme tekuté cesto, ktoré zatiaľ odložíme bokom.
5. Odrežte spodné drevnaté časti špargle a zvyšok nakrájajte na asi centimetrové kúsky. Slaninu nakrájajte na malé kocky. Na panvici (vhodnej do rúry) rozohrejte asi polievkovú lyžicu oleja, pridajte kúsky slaniny a opečte ich dozlatista.
6. Neskôr pridajte špargľu, ktorá nebude potrebovať viac ako minútu opekania, a potom všetko rovnomerne zalejte pripraveným cestom.
7. Misu vložte do predhriatej rúry a pečte asi 10 až 12 minút, kým koláč nie je krásne zlatistý.
8. Krásne nadýchaný koláč po vybratí z rúry postupne stráca objem, ale nestráca nič zo svojej fantastickej chuti.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na koláč so slaninou a špargľou so svojimi priateľmi! Inšpirujte sa aj receptom na pečené údené kurča so zemiakmi a slaninou