Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na mleté filé pečené v rúre s kyslou smotanou a zemiakovou kašou . Za recept ďakujeme Jane. Príprava vám zaberie len pár minút a budete mať chutný plnohodnotný obed. Na nič nečakajte a začnite s prípravou skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka!
[prima_kucharka_fb]
Mletý rezeň pečený v rúre s kyslou smotanou:
[co_budeme_potrebovat]
- 500 g mletého mäsa
- 2-3 plátky toastového chleba (môže byť aj žemľa)
- 1 surový strúhaný zemiak
- 100 g tvrdého syra (nastrúhaného)
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- soľ korenie, trochu cesnaku (korenie môžete pridať podľa chuti)
[ako_budeme_postupovat]
1. Nastrúhajte syr a zemiaky, namočte biely chlieb do mlieka, aby nasiakol, (potom ho vyžmýkajte) a všetko spojte.
2. Vytvorte placky ľubovoľnej veľkosti a zabaľte ich. Strúhanka, rozšľahané osolené vajce a opäť strúhanka.
3. Vyprážajte na panvici a dajte na plech vymastený masťou. Potom všetko vložte do rúry asi na 20 minút pri teplote približne 190 stupňov.
Dobrú chuť!