Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na mleté filé pečené v rúre s kyslou smotanou a zemiakovou kašou . Za recept ďakujeme Jane. Príprava vám zaberie len pár minút a budete mať chutný plnohodnotný obed. Na nič nečakajte a začnite s prípravou skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Mletý rezeň pečený v rúre s kyslou smotanou:
Čo budeme potrebovať:
- 500 g mletého mäsa
- 2-3 plátky toastového chleba (môže byť aj žemľa)
- 1 surový strúhaný zemiak
- 100 g tvrdého syra (nastrúhaného)
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- soľ korenie, trochu cesnaku (korenie môžete pridať podľa chuti)
Ako budeme postupovať:
1. Nastrúhajte syr a zemiaky, namočte biely chlieb do mlieka, aby nasiakol, (potom ho vyžmýkajte) a všetko spojte.
2. Vytvorte placky ľubovoľnej veľkosti a zabaľte ich. Strúhanka, rozšľahané osolené vajce a opäť strúhanka.
3. Vyprážajte na panvici a dajte na plech vymastený masťou. Potom všetko vložte do rúry asi na 20 minút pri teplote približne 190 stupňov.
Dobrú chuť!