Dnes sme si pre vás pripravili recept na kuracie kúsky s ryžou na čínsky spôsob, ktoré sú vo svete veľmi obľúbené! Tento recept je však tradičnejší, než si myslíte, pretože sme jeho variáciu našli v starej českej kuchárskej knihe. Vo svete sa tento spôsob varenia nazýva aj „kura General Tso“.
[prima_kucharka_fb]
Kuracie kúsky pripravené na čínsky spôsob s ryžou
[co_budeme_potrebovat]
- 500 gramov kuracích pŕs
- ¼ šálky sójovej omáčky
- ¼ šálky kukuričnej múky
- 1 vaječný bielok
- malý kúsok čerstvého zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stredne veľké cibule
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 polievková lyžica horúcej omáčky
- 3 polievkové lyžice omáčky Hoisen
- 1 a ½ polievkovej lyžice sezamového oleja
- malá hrsť sezamových semienok
[ako_budeme_postupovat]
1. Najprv očistite kuracie prsia a nakrájajte ich na menšie kúsky.
2. Potom ich vložte do misy a ochuťte sójovou omáčkou (2 PL), kukuričnou múkou (3 PL) a pridajte vaječný bielok. Všetko dobre premiešajte lyžicou a nechajte niekoľko minút marinovať.
3. Medzitým ošúpte cesnak a cibuľu a oboje nakrájajte nadrobno. Ošúpte zázvor a nastrúhajte ho najemno.
4. Potom tieto prísady opečte na horúcom sezamovom oleji (1 lyžička). Keď cesnak, cibuľa a zázvor získajú zlatohnedú farbu, pridajte do zmesi kúsky kuracieho mäsa a orestujte ich spolu s koreninami a omáčkou Hoisen. Dobre premiešajte a pridajte viac kukuričnej múky.
5. Mäsovú zmes za stáleho miešania varte niekoľko minút, kým úplne nezhustne.
Dobrú chuť!