Úvod RECEPTY Kuracie kúsky pripravené na čínsky spôsob s ryžou – Tento recept si...

Kuracie kúsky pripravené na čínsky spôsob s ryžou – Tento recept si zamilujete

Dnes sme si pre vás pripravili recept na kuracie kúsky s ryžou na čínsky spôsob, ktoré sú vo svete veľmi obľúbené! Tento recept je však tradičnejší, než si myslíte, pretože sme jeho variáciu našli v starej českej kuchárskej knihe. Vo svete sa tento spôsob varenia nazýva aj „kura General Tso“.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: santeplusmag.com

Kuracie kúsky pripravené na čínsky spôsob s ryžou

Čo budeme potrebovať:

  • 500 gramov kuracích pŕs
  • ¼ šálky sójovej omáčky
  • ¼ šálky kukuričnej múky
  • 1 vaječný bielok
  • malý kúsok čerstvého zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 polievková lyžica horúcej omáčky
  • 3 polievkové lyžice omáčky Hoisen
  • 1 a ½ polievkovej lyžice sezamového oleja
  • malá hrsť sezamových semienok

Ako budeme postupovať:

1. Najprv očistite kuracie prsia a nakrájajte ich na menšie kúsky.

2. Potom ich vložte do misy a ochuťte sójovou omáčkou (2 PL), kukuričnou múkou (3 PL) a pridajte vaječný bielok. Všetko dobre premiešajte lyžicou a nechajte niekoľko minút marinovať.

3. Medzitým ošúpte cesnak a cibuľu a oboje nakrájajte nadrobno. Ošúpte zázvor a nastrúhajte ho najemno.

4. Potom tieto prísady opečte na horúcom sezamovom oleji (1 lyžička). Keď cesnak, cibuľa a zázvor získajú zlatohnedú farbu, pridajte do zmesi kúsky kuracieho mäsa a orestujte ich spolu s koreninami a omáčkou Hoisen. Dobre premiešajte a pridajte viac kukuričnej múky.

5. Mäsovú zmes za stáleho miešania varte niekoľko minút, kým úplne nezhustne.

Dobrú chuť!