Čokoládové koláče sú azda najobľúbenejšími dezertmi a každý má svoj osvedčený recept. Ak ešte stále hľadáte ten svoj, môžete vyskúšať tento fantastický krémový čokoládový dezert s chrumkavými sušienkami a kokosom. Ide o jednoduchý a variabilný recept, ktorého výsledok poteší každého oslávenca alebo oslávenkyňu.
[prima_kucharka_fb]

Krémový čokoládový dezert s chrumkavými sušienkami a kokosom
[co_budeme_potrebovat]
Na cesto:
- 6 vaječných bielkov
- 100 g cukru
- 100 g kokosu
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 100 ml mlieka
Na čokoládový krém:
- 6 vaječných žĺtkov
- 100 g cukru
- 200 g masla
- 300 ml tekutej šľahačky
- 300 g čokolády
Zdobenie:
- 200 g čokoládového pudingu
Ďalšie:
- 150 g sušienok
- 100 ml mlieka
[ako_budeme_postupovat]
1. Bielka vyšľaháme s cukrom a potom vmiešame kokos, múku a prášok do pečiva.
2. Túto zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
3. Žĺtky zmiešajte s cukrom a zahrievajte vo vodnom kúpeli, kým zmes nezačne tuhnúť. Po vychladnutí vmiešajte maslo. Čokoládu zmiešajte so šľahačkou a vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
4. Rozdeľte kôru na polovicu a do prvej časti pridajte polovicu krému. Na vrch položte sušienky namočené v mlieku. Potom pridajte zvyšok smotany a druhú polovicu cesta.
5. Nakoniec pripravte krém podľa pokynov na obale a ozdobte ním povrch torty. Môžete pridať aj strúhanú čokoládu.
6. Pred podávaním nechajte koláč stuhnúť v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť!