Úvod RECEPTY Fantastický krémový čokoládový dezert s chrumkavými sušienkami a kokosom

Fantastický krémový čokoládový dezert s chrumkavými sušienkami a kokosom

Čokoládové koláče sú azda najobľúbenejšími dezertmi a každý má svoj osvedčený recept. Ak ešte stále hľadáte ten svoj, môžete vyskúšať tento fantastický krémový čokoládový dezert s chrumkavými sušienkami a kokosom. Ide o jednoduchý a variabilný recept, ktorého výsledok poteší každého oslávenca alebo oslávenkyňu.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: bucatarulpriceput.ru

Krémový čokoládový dezert s chrumkavými sušienkami a kokosom

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 6 vaječných bielkov
  • 100 g cukru
  • 100 g kokosu
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka

Na čokoládový krém:

  • 6 vaječných žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 200 g masla
  • 300 ml tekutej šľahačky
  • 300 g čokolády

Zdobenie:

  • 200 g čokoládového pudingu

Ďalšie:

  • 150 g sušienok
  • 100 ml mlieka

Ako budeme postupovať:

1. Bielka vyšľaháme s cukrom a potom vmiešame kokos, múku a prášok do pečiva.

2. Túto zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

3. Žĺtky zmiešajte s cukrom a zahrievajte vo vodnom kúpeli, kým zmes nezačne tuhnúť. Po vychladnutí vmiešajte maslo. Čokoládu zmiešajte so šľahačkou a vmiešajte do žĺtkovej zmesi.

4. Rozdeľte kôru na polovicu a do prvej časti pridajte polovicu krému. Na vrch položte sušienky namočené v mlieku. Potom pridajte zvyšok smotany a druhú polovicu cesta.

5. Nakoniec pripravte krém podľa pokynov na obale a ozdobte ním povrch torty. Môžete pridať aj strúhanú čokoládu.

6. Pred podávaním nechajte koláč stuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť!