Úvod RECEPTY Vrstvený linecký koláč s marmeládou – lahodná chuť a rýchla príprava

Vrstvený linecký koláč s marmeládou – lahodná chuť a rýchla príprava

Dnes sme si pre vás pripravili recept na lahodnú pochúťku, ktorá sa jednoducho musí pripravovať každý rok. Hovoríme o lahodnom dezerte, ktorý vás vráti do detských rokov. Tento vrstvený linecký koláč s marmeládou je jednoducho úžasná voľba!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: bukvarche.com

Vrstvený linecký koláč s marmeládou

Čo budeme potrebovať:

  • 180 g masla
  • 1 vajce
  • 130 g cukru
  • balíček vanilkového cukru
  • 320 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 350 g džemu

Ako budeme postupovať:

1. Zmäknuté maslo zmiešajte so soľou, vhoďte do mixéra a nechajte minútu mixovať.

2. Pridajte práškový a vanilkový cukor a pokračujte v miešaní. Nastavte mixér na najvyššiu rýchlosť a miešajte, kým cesto nie je nadýchané/3 minúty.

3. Do zmesi pridajte vajcia a pokračujte v miešaní asi tri minúty. Postupne pridávajte múku, do ktorej ste pridali prášok do pečiva. Cesto najprv vymiešajte v mixéri, potom stierkou a nakoniec ho vymieste rukami. Musí byť hladká, mäkká a ľahko deliteľná.

4. Cesto položte na papier na pečenie a pomocou valčeka ho rozvaľkajte do obdĺžnikového tvaru s hrúbkou asi 5 mm. Mala by vyjsť plná forma s rozmermi 30 x 35 cm. Plát cesta popichajte vidličkou.

5. Potom pečte pri 200 stupňoch 10-12 minút, kým okraje nezhnednú. Nechajte vychladnúť. Okraje odrežte ostrým nožom a plát rozrežte na polovicu, aby vznikli dva obdĺžniky.

6. Cesto, ktoré vám zostane po zarovnaní okrajov, vložte do vrecka a rozdrobte.

7. Prvý obdĺžnik cesta preneste na plech. Rozotrite naň polovicu džemu, okraje nechajte voľné.

8. Na džem položíme druhý obdĺžnik, potrieme ho zvyšným džemom a zakryjeme aj okraje. Posypte mrveničkou získanou z odrezaného cesta.

9. Koláč nechajte odpočívať pri izbovej teplote 2-3 hodiny. Nakrájajte na kocky a podávajte.

Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho zamilujú!