Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na jablkový koláč so škoricou a vanilkovým krémom. Výborne sa hodí k šálke horúceho čaju, kakaa alebo kávy. Zamilujú si ho nielen deti, ale aj hladní dospelí. Ak radi jete sladké a ste vášnivý kuchár alebo šéfkuchár, táto novinka vás poteší.
[prima_kucharka_fb]
Jablkový koláč so škoricou a vanilkovým krémom
[co_budeme_potrebovat]
- 3-4 jablká
- Škoricový cukor
Na cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 120 g cukru
- 250 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 1 vajce
- 1/2 prášku do pečiva alebo 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
Na krém:
- 300 ml mlieka
- vanilkový puding
- 150 g masla
- práškový cukor a rum podľa chuti
Zdobenie:
- Margot
[ako_budeme_postupovat]
1. Do koláčovej formy (ja som ju vymastila maslom) dajte vrstvu nastrúhaných jabĺk. Jablká posypte škoricovým cukrom.
2. Vyšľahajte práškový cukor, vajcia a olej, potom vmiešajte mlieko, vmiešajte múku a sódu bikarbónu.
3. Cesto nalejte na jablká. Pečte pri 170 °C približne 30 minút. Uvaríme krém a ešte horúci pridáme asi 1,5 lyžice práškového cukru a zmäknuté maslo nakrájané na kúsky. Všetko ihneď vyšľahajte, pridajte rum podľa chuti.
4. Koláč otočte tak, aby boli jablká na vrchu. Vložte späť do tortovej formy a jablká zalejte ešte teplým krémom. Dajte do chladničky vychladiť.
5. Potom nastrúhajte čokoládu.
Hotovo! Dobrú chuť!