Úvod RECEPTY Jablkový koláč so škoricou a vanilkovým krémom – pripravte ho čo najskôr

Jablkový koláč so škoricou a vanilkovým krémom – pripravte ho čo najskôr

Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na jablkový koláč so škoricou a vanilkovým krémom. Výborne sa hodí k šálke horúceho čaju, kakaa alebo kávy. Zamilujú si ho nielen deti, ale aj hladní dospelí. Ak radi jete sladké a ste vášnivý kuchár alebo šéfkuchár, táto novinka vás poteší.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


delikátní jablečný koláč s mascarpone – jednoduchý a chutný – jednoduchý a chutný

Jablkový koláč so škoricou a vanilkovým krémom

Čo budeme potrebovať:

  • 3-4 jablká
  • Škoricový cukor

Na cesto:

  • 300 g polohrubej múky
  • 120 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva alebo 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Na krém:

  • 300 ml mlieka
  • vanilkový puding
  • 150 g masla
  • práškový cukor a rum podľa chuti

Zdobenie:

  • Margot

Ako budeme postupovať:

1.  Do koláčovej formy (ja som ju vymastila maslom) dajte vrstvu nastrúhaných jabĺk. Jablká posypte škoricovým cukrom.

2. Vyšľahajte práškový cukor, vajcia a olej, potom vmiešajte mlieko, vmiešajte múku a sódu bikarbónu.

3. Cesto nalejte na jablká. Pečte pri 170 °C približne 30 minút. Uvaríme krém a ešte horúci pridáme asi 1,5 lyžice práškového cukru a zmäknuté maslo nakrájané na kúsky. Všetko ihneď vyšľahajte, pridajte rum podľa chuti.

4. Koláč otočte tak, aby boli jablká na vrchu. Vložte späť do tortovej formy a jablká zalejte ešte teplým krémom. Dajte do chladničky vychladiť.

5. Potom nastrúhajte čokoládu.

Hotovo! Dobrú chuť!