Existuje množstvo marinád. Každý z nás má svoje obľúbené. Niekedy sa však stane, že bez ohľadu na to, ako veľmi mäso marinujeme, je šťavnaté a jemné. Dnes vám ukážeme recept na kuracie prsia v horčicovej marináde, ktoré chutia úplne božsky. Horčica zaručuje nielen nezvyčajnú a skvelú chuť, ale aj maximálnu šťavnatosť mäsa. Celá vaša rodina si bude olizovať prsty ešte dlho po obede.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Kuracie prsia v horčicovej marináde:
Čo budeme potrebovať:
- 2 veľké kuracie prsia
- 1 vrchovatá polievková lyžica horčice
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 vajcia
- 4 polievkové lyžice mlieka
- 5 polievkových lyžíc strúhanky
- soľ
- Paprika
- Olej na vyprážanie
Ako budeme postupovať:
1. Mäso nakrájajte na plátky a nechajte zmäknúť.
2. Jednu stranu mäsa (alebo obe, podľa chuti) potrite horčicou.
3. Druhú stranu osolíme a okoreníme. Vajcia vyšľahajte s mliekom.
4. Teraz mäso obalte. Najskôr v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
5. Na panvici rozohrejte olej a mäso opečte z oboch strán. Tieto kuracie prsia v horčicovej marináde si zamilujete! Dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho zamilujú.