Všetci máme radi palacinky. Ale úprimne povedané, ich výroba môže byť trochu monotónna a nudná. Výsledok však vždy stojí za to, či už ich naplníte ovocím, džemom alebo čokoládou a ozdobíte šľahačkou. Preto vám dnes ukážeme recept na palacinky poliate lahodným sladkokyslým sirupom s kúskami ovocia, ktoré sa rozlieva po chrumkavých palacinkách!
[prima_kucharka_fb]
Palacinky s horúcim malinovým sirupom
[co_budeme_potrebovat]
Na cesto:
- 2 šálky plnotučného mlieka
- 1 šálka hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 štipka soli
na sirup:
- 150 g malín
- 100 g čiernych ríbezlí
- 5 PL kryštálového cukru
- 1 KL citrónovej šťavy
- 1 KL vanilkového extraktu
- olej, maslo, práškový cukor
[ako_budeme_postupovat]
1. Vajíčka rozšľahajte v mlieku, pridajte múku, cukor a soľ. Vymiešajte riedke cesto a na panvici s rozpáleným maslom a kvapkou oleja pripravte tenké palacinky.
2. Na sirup vložte ovocie do hrnca, pridajte citrónovú šťavu, cukor, extrakt a trochu vody (1 dcl). Priveďte do varu, a keď sa maliny začnú rozpadávať a ríbezle praskajú, odstavte.
3. Palacinky preložte na štvrtiny, polejte ich horúcim sirupom a posypte práškovým cukrom. Ešte lepšie sú s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo čerstvej šľahačky.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept na palacinky s horúcim malinovým sirupom páči, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Vyskúšajte aj recept na hriešne dobré palacinky s broskyňami a škoricovým sirupom!