Dnes sme pripravili chutný recept na chutné varené paradajky s kapustou. Hodí sa takmer ku všetkému ako príloha, ale ja osobne tento šalát rada jem aj ako hlavné jedlo. Chutí naozaj vynikajúco! Poďme na to.
[prima_kucharka_fb]
Tradičné varené paradajky s kapustou
[co_budeme_potrebovat]
- 1,5 kg paradajok
- 1 hlávka bielej kapusty
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 polievková lyžica soli
- 100 ml octu
- bobkový list
- korenie
- zátka na poháre
[ako_budeme_postupovat]
1. Paradajky a bielu kapustu dôkladne umyte. Potom nakrájajte kapustu na jemné pásiky – paradajky pôjdu do nádoby celé. Ako prvú vrstvu vyložte dno nakrájanou kapustou.
2. Na vrch položte dva bobkové listy a niekoľko zrniečok čierneho korenia.
3. Potom pridajte vrstvu paradajok a opäť ju doplňte nakrájanou kapustou. Takto pokračujte, kým nebudú poháre plné.
4. Pripravenú nádobu zalejte vriacou vodou a nechajte ju štvrť hodiny stáť. Potom vodu preceďte do hrnca a pridajte pripravenú polievkovú lyžicu soli a dve polievkové lyžice cukru.
5. Nálev priveďte do varu, potom ho nalejte späť do pripravenej nádoby a pridajte 100 ml octu. Okamžite nádobu zazátkujte a otočte ju hore dnom. Takto ho nechajte, kým úplne nevychladne.
6. Nechajte stáť a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak vás tento inšpiratívny článok zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Odporúčame: Nakrájajte paradajky s cuketou a pridajte vajcia! Po 30 minútach pečenia budete mať pokrm, ktorý poteší každého!