Dnes sme pripravili chutný recept na chutné varené paradajky s kapustou. Hodí sa takmer ku všetkému ako príloha, ale ja osobne tento šalát rada jem aj ako hlavné jedlo. Chutí naozaj vynikajúco! Poďme na to.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Tradičné varené paradajky s kapustou
Čo budeme potrebovať:
- 1,5 kg paradajok
- 1 hlávka bielej kapusty
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 polievková lyžica soli
- 100 ml octu
- bobkový list
- korenie
- zátka na poháre
Ako budeme postupovať:
1. Paradajky a bielu kapustu dôkladne umyte. Potom nakrájajte kapustu na jemné pásiky – paradajky pôjdu do nádoby celé. Ako prvú vrstvu vyložte dno nakrájanou kapustou.
2. Na vrch položte dva bobkové listy a niekoľko zrniečok čierneho korenia.
3. Potom pridajte vrstvu paradajok a opäť ju doplňte nakrájanou kapustou. Takto pokračujte, kým nebudú poháre plné.
4. Pripravenú nádobu zalejte vriacou vodou a nechajte ju štvrť hodiny stáť. Potom vodu preceďte do hrnca a pridajte pripravenú polievkovú lyžicu soli a dve polievkové lyžice cukru.
5. Nálev priveďte do varu, potom ho nalejte späť do pripravenej nádoby a pridajte 100 ml octu. Okamžite nádobu zazátkujte a otočte ju hore dnom. Takto ho nechajte, kým úplne nevychladne.
6. Nechajte stáť a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak vás tento inšpiratívny článok zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Odporúčame: Nakrájajte paradajky s cuketou a pridajte vajcia! Po 30 minútach pečenia budete mať pokrm, ktorý poteší každého!