Úvod RECEPTY Linecký koláč plný tvarohu so slivkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu so slivkami a drobenkou

Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na linecký koláč plný tvarohu so slivkami a drobenkou. Skvele doplní šálku horúceho čaju, kakaa alebo kávy. Zamilujú si ju nielen deti, ale aj hladní dospelí. Ak milujete sladkosti a ste vášnivý kuchár alebo šéfkuchár, táto novinka vás určite poteší.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


delikátní jablečný koláč s mascarpone – jednoduchý a chutný – jednoduchý a chutný

Tvarohový koláč so slivkami a drobenkou

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 100 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 220 g hladkej múky
  • 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny
  • soľ

Náplň:

  • 500 g tučného tvarohu vo vaničke
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 1 smotanový /alebo vanilkový/ pudingový prášok
  • slivky

Drobenka

  • 100 g polohrubej múky
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g masla
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice

Ako budeme postupovať:

1. Nechajte maslo zmäknúť a vyšľahajte ho spolu s cukrom do svetlej peny. Pridajte vajcia a spojte ich. V inej miske zmiešajte soľ, múku a prášok do pečiva /alebo sódu bikarbónu/, pridajte k maslovej zmesi a vypracujte linecké cesto.

2. Rukami vtlačte cesto na dno a boky tortovej formy (ja som použila formu s priemerom 24 cm).

3. Zapnite rúru na 180 °C.

4. Použila som kompótové slivky a nechala ich odkvapkať.

5.  Tvaroh, oba cukry, pudingový prášok a vajce vložíme do misky a vyšľaháme.

6. Do tortovej formy s cestom nalejte tvarohovú zmes a navrch poukladajte slivky reznou stranou nahor.

7. Studené maslo nakrájajte na kocky, posypte múkou, cukrom a škoricou a rukami vymiešajte na drobenku. Touto zmesou bohato posypte slivky na vrchu koláča.

8. Koláč vložte do rúry a pečte 60 – 70 minút dozlatista. Alebo to zistíte, keď sa tvaroh v plnke začne od okrajov dvíhať nahor. Keď sa začne dvíhať aj stred, koláč je hotový.

9. Nechajte vychladnúť a podávajte.

Dobrú chuť!