Úvod RECEPTY Lahodný dezert s kokosom a obľúbeným džemom – všetci ho milujú

Lahodný dezert s kokosom a obľúbeným džemom – všetci ho milujú

0

Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na lahodný dezert s kokosom a obľúbeným džemom. Na nič nečakajte a začnite s prípravou skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Či už si popoludňajšiu kávu vychutnáte sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.

[prima_kucharka_fb]

Zdroj: kasiawgarach

Dezert s kokosom a obľúbeným džemom

[co_budeme_potrebovat]

Na prípravu piškótového cesta:

  • 5 vajec L
  • 1 šálka hladkej pšeničnej múky (250 ml)
  • 1 šálka cukru
  • 2 polievkové lyžice zemiakovej múky
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 PL horúcej vody

Ďalšie zložky:

  • 1 šálka ríbezľového džemu alebo 3/4 podľa veľkosti šálky
  • 2 suché rožky
  • 3 poháre mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 250 gramov margarínu alebo masla
  • 200 gramov kokosových hoblín
  • 1 balenie vanilkového cukru

[ako_budeme_postupovat]

1. Cesto: bielky vyšľahajte so štipkou soli do tuhej peny. Na konci šľahania pridajte cukor. Keď je pena vyšľahaná, pridajte za stáleho miešania jeden žĺtok. Potom pridajte obe múky s práškom do pečiva a jemne premiešajte. Nakoniec pridajte olej a vodu. Dôkladne premiešajte, kým sa prísady nespoja.

2. Hotové cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie (ja som použila plech s rozmermi 40 × 26 cm, ale môžete použiť aj menší, 36 × 24 cm. Koláč bude vyšší a ľahšie sa bude krájať).

3. Piškótu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 35 minút. Po upečení ho nechajte úplne vychladnúť.

4. Pripravte zmes: Rožky namočte do mlieka. Potom ich roztlašte vidličkou, ale mlieko nevylievajte. Zvyšný pohár mlieka varte s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridajte nastrúhané rožky s mliekom a polovicu kokosových vločiek (100 g). Za stáleho miešania varte asi 5 minút a potom odložte do chladu.

5. Keď zmes vychladne, vmiešajte mäkké maslo/margarín a potom vmiešajte lyžicu vychladnutej zmesi.

6. Vychladnutú piškótu vyberte z formy a rozrežte ju na polovicu. Jednu polovicu položte späť na plech vystlaný pergamenovým papierom.

7. Na piškótu natrite ríbezľový džem, potom ju vyrovnajte a rozotrite na ňu polovicu zmesi. Prikryte druhou polovicou cesta. Ľahko stlačte. Zvyšnú zmes rozotrite na povrch koláča.

8. Zvyšné kokosové vločky opražte na suchej panvici a posypte nimi koláč.

9. Hotový koláč nechajte cez noc v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť!