Úvod RECEPTY Ideálny tip na obed – Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a pórom

Ideálny tip na obed – Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a pórom

Pečené obedy alebo večere sú chutné a výdatné. Môžete do nich pridať naozaj čokoľvek. Všetko do seba zapadá a vytvára dokonalú harmóniu chutí. Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a pórom sú ideálne na obed aj večeru, preto sa inšpirujte naším receptom!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem
Zdroj: 12tomatoes.com

Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a pórom

Čo budeme potrebovať:

  • 8 ks zemiakov
  • 6 ks kuracích stehien (bez kože a kostí)
  • 1 ks póru
  • 250 g syra čedar
  • 250 ml 33 % smotany
  • 200 ml bieleho vína
  • 80 g maslového rastlinného oleja
  • soľ, mleté čierne korenie, majoránka

Ako budeme postupovať:

1. Zemiaky v šupke dobre umyte a uvarte ich do mäkka. Po vychladnutí ich ošúpte a nakrájajte na kolieska.

2. Rúru predhrejte na 180 °C.

3. Kuracie stehná nakrájajte na menšie kocky, pór na plátky a syr čedar nastrúhajte.

4. Na panvici rozohrejte asi 2 lyžice oleja, pridajte kuracie mäso, korenie a soľ. Keď je mäso opečené, pridajte pór (hrsť plátkov si nechajte na ozdobu), krátko orestujte a zalejte vínom. Varte približne 15 minút. Nakoniec pridajte smotanu, varte ešte asi 2 minúty a podľa chuti pridajte majoránku.

5. Do maslom vymastenej zapekacej misy navrstvite zemiaky, pórovú omáčku a mäso, posypte polovicou syra čedar a opäť prikryte vrstvou zemiakov. Povrch osolíme, okoreníme, posypeme druhou polovicou syra a zvyšnými kúskami masla.

6. Pečieme dozlatista – asi 30 minút a ešte horúce posypeme kolieskami póru.

Prajeme vám dobrú chuť!

Ak vás tento recept na pečené zemiaky s kuracím mäsom a pórom zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Mohlo by sa vám páčiť: Slaná zeleninová rolka FIT so syrom a vajíčkom, ktorú stačí nakrájať a je hotová!