Úvod RECEPTY Pevná zvonka a mäkká vo vnútri – pravá francúzska omeleta

Pevná zvonka a mäkká vo vnútri – pravá francúzska omeleta

Patríte k ľuďom, ktorí si radi pochutnajú na dobrom jedle, ale nechcete tráviť hodiny pri sporáku? Ak áno, skúste pre svojich najdrahších vykúzliť pravú a nefalšovanú francúzsku omeletu, za ktorú by sa nehanbilo ani pravé francúzske bistro. Francúzska omeleta, ktorej tajomstvo vám prezradíme, je hotová za pár minút a recept, ktorý vám ponúkame, uspokojí 4 až 6 stravníkov. Mimochodom, ingrediencie môžete zaujímavým spôsobom obmieňať.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


pevná zvenčí a vláčná uvnitř – pravá francouzská omeleta
Zdroj: iStockphoto

 

Pravá francúzska omeleta

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 1 štipka soli
  • 1 polievková lyžica masla

Ako budeme postupovať:

1. Vajíčka rozbijeme do misky a dobre ich vyšľaháme s trochou soli, aby vznikla jednofarebná zmes.

2. Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte maslo a keď sa maslová pena začne rozpúšťať, vlejte do nej rozšľahané vajcia.

3. Pomocou plastovej vidličky (aby ste nepoškodili panvicu) postupne vmiešavajte vajcia do stredu omelety, zo strany na stranu, až kým sa neusmažia. Tým sa vytvorí vnútro omelety.

4. Keď sa na dne panvice vytvorí súvislá vrstva vajec, vymeňte vidličku za špachtľu a opatrne začnite omeletu prevracať z jednej strany na druhú. Môžete si pomôcť naklonením panvice do uhla 45°.

5. Zrolovanú omeletu prelož na tanier, ozdob ju nasekanou petržlenovou vňaťou alebo jarnou cibuľkou a podávaj.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na francúzsku omeletu so svojimi priateľmi!