Neviete, čo uvariť na obed, a nechcete tráviť veľa času v kuchyni. Vyskúšajte tento recept na lahodné bravčové mäso z rúry. Príprava pokrmu vám zaberie len pár minút a budete mať chutný plnohodnotný obed.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Bravčové mäso z rúry
Čo budeme potrebovať:
- 750 g bravčových stehien (alebo kuracie krídla))
- 4 vajcia
- soľ
- strúhanka
- olej na mazanie
Na omáčku:
- 200 ml vody
- 1 polievková lyžica horčice
- 1 PL horčice, 1 PL horčice, 1 PL kečupu
- 1 polievková lyžica masla
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 lyžička vegety a mletého čierneho korenia (nie príliš veľa)
Ako budeme postupovať:
1. Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke a opäť okoreníme.
2. Rozšľaháme vajce, pridáme trochu soli a plátky obalíme v strúhanke.
3. Okamžite ich potrite olejom a položte ich na plech na pečenie.
4. Scedíme a pripravíme omáčku na polevu: všetky prísady dáme do misky a zalejeme horúcou vodou, aby sa maslo rozpustilo. Odporúčam pripraviť aspoň jeden a pol až dve dávky.
5. Kotlety prelejte omáčkou, prikryte alobalom a pečte pri teplote 220 °C približne 1/2 hodiny.
Hotovo! Dobrú chuť!