Úvod RECEPTY Lahodný jablkový koláč so šľahačkou – Pre všetky mlsné jazýčky

Lahodný jablkový koláč so šľahačkou – Pre všetky mlsné jazýčky

Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na lahodný jablkový koláč so šľahačkou. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Či už si popoludňajšiu kávu vychutnáte sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: fajerki.pl

Jablkový koláč so šľahačkou

Čo budeme potrebovať:

Zloženie:

  • 4 vajcia
  • 1,5 šálky cukru
  • 0,5 šálky masla (rozpusteného)
  • 1 šálka mlieka
  • 2½ šálky hladkej múky
  • vanilkový cukor + čajová lyžička prášku do pečiva

Okrem toho:

  • 4-5 jabĺk
  • citrónové želé
  • 1/2 litra hustej smotany
  • syr mascarpone (voliteľné)
  • 1/3 šálky práškového cukru
  • čokoládové hobliny

Ako budeme postupovať:

1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustené maslo, prilejeme mlieko a premiešame.

2. Preosejte múku, pridajte prášok do pečiva a premiešajte. Do rozšľahaných vajec po troškách za stáleho miešania pridávajte múku. Veľký plech vyložte papierom na pečenie a nalejte naň cesto. Rovnomerne rozotrite. Rúru predhrejte na 160 stupňov a pečte 20 minút.

3. Kým sa pečie cesto, pripravte si jablká. Umyté a ošúpané jablká nakrájajte na kocky, vložte ich do hrnca, pridajte pár lyžíc vody a pokvapkajte citrónom. Jablká vyberte (nerozvarte ich, kocky by mali byť mierne viditeľné), odstavte z ohňa, pridajte želé a premiešajte. Vyberte a nechajte vychladnúť.

4. Smotanu vyšľaháme mixérom, pridáme tvaroh (môžeme vynechať) a cukor a šľaháme do tuha.

5. Na vychladnutý koláč položte jablká, rovnomerne ich rozložte a navrch dajte šľahačku. Ozdobte čokoládovými hoblinami. Skladujte na chladnom mieste.

Dobrú chuť!