Úvod PEČENIE Chuť, ktorú si zamiluje každý – Frittata so zemiakmi a slaninou

Chuť, ktorú si zamiluje každý – Frittata so zemiakmi a slaninou

Hľadáte výdatné a teplé raňajky, rýchly obed alebo ľahkú večeru? Vyskúšajte náš recept na chutnú zemiakovú frittatu! Frittata je obľúbené talianske jedlo, ktoré sa môže jesť ráno, na obed aj večer, teplé alebo studené, s chlebom, so šalátom alebo len tak. Je to skvelý spôsob, ako zužitkovať zvyšky jedla z predošlého dňa. Naša zemiakovo-slaninová frittata vás určite zaujme. Poďme na to!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


chuťovka, kterou si zamiluje každý – bramborovo-slaninová frittata
Zdroj: food.ndtv.com

Zemiakovo-slaninová frittata

Čo budeme potrebovať:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 70 g oravskej slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 ks stredne veľkých zemiakov
  • 6 ks vajec
  • 50 g parmezánu
  • soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika podľa chuti

Ako budeme postupovať:

1. V liatinovej panvici rozohrejte olej.

2. Pridajte nakrájanú slaninu a orestujte ju.

3. Potom pridajte cibuľu nakrájanú na tenké pásiky a opečte ju dozlatista.

4. Nakoniec pridajte zemiaky nakrájané na tenké plátky alebo malé kocky a všetko spolu smažte na strednom plameni asi 10 minút.

5. Rúru predhrejte na 200 °C.

6. Medzitým v miske vyšľahajte vajcia s nastrúhaným parmezánom. Mierne ich osolíme, okoreníme a pridáme trochu papriky.

7. Zemiaky a slaninu na panvici zalejte vajíčkom a vložte panvicu do predhriatej rúry na približne 30 minút.

8. Frittatu ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou, nechajte ju asi 10 minút vychladnúť priamo na panvici, potom ju nakrájajte na trojuholníky a podávajte.

Prajeme vám dobrú chuť!

chuťovka, kterou si zamiluje každý – bramborovo-slaninová frittata
Zdroj: food.ndtv.com

Ak sa vám tento inšpiratívny recept na zemiakovo-slaninovú frittatu páči, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Vyskúšajte aj recept na lahodné kefírové palacinky plnené šunkou a syrom