Neviete, čo uvariť na obed, a nechcete tráviť veľa času v kuchyni? Táto veľmi chutná krkovička na cesnaku s lahodnou omáčkou je ten správny recept. Všetko máte na jednom plechu, takže žiadny špinavý riad. Môžete podávať s ryžou alebo zemiakmi. Poďme na to!
[prima_kucharka_fb]
Krkovička na cesnaku s lahodnou omáčkou
[co_budeme_potrebovat]
- 1,5 kg nakrájaného mäsa z krkovičky
- 10 strúčikov cesnaku
- 2 väčšie cibule nakrájané na kolieska
- soľ
Na omáčku:
- 4 polievkové lyžice oleja
- 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 10 polievkových lyžíc pikantného kečupu
- sladká paprika
- korenie
[ako_budeme_postupovat]
1. Najprv vymažte plech olejom. Na plech poukladáme vrstvu cibule a na ňu položíme plátky mäsa, ktoré sme predtým dôkladne opláchli.
2. Osolíme ich a potrieme rozdrveným cesnakom.
3. Mäso prikryjeme zvyšnou cibuľou a jednoducho ho polejeme omáčkou – zmiešame kečup s olejom, sójovú omáčku, papriku a mleté korenie.
4. Pečieme pri teplote 180 stupňov 1-1,5 hodiny. Krkovička na cesnaku je hotová! Podávajte s ryžou alebo zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť!
Táto veľmi chutná krkovička vás očarí.
Podeľte sa o tento fantastický recept na chutnú krkovičku so svojimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! Môžete si pozrieť aj recept na zemiakové lupienky plnené šunkou a syrom.