Úvod RECEPTY Zabudnite na klasické rezne – pripravte si túto dobrotu z bravčových plátkov...

Zabudnite na klasické rezne – pripravte si túto dobrotu z bravčových plátkov v rúre

0

Bravčové mäso je veľmi obľúbenou ingredienciou v mnohých kuchyniach. Prekvapte svojich stravníkov novým receptom s vašimi obľúbenými ingredienciami. Pripravte si túto pochúťku z bravčových plátkov s oblohou pečených v rúre, ktorú si každý zamiluje. Môžete ich podávať napríklad so zemiakmi alebo šalátom. Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo potrebujeme a ako postupovať.

Vynikající oběd z vepřových plátků.

Príprava pokrmu vám zaberie len niekoľko minút a budete mať chutný plnohodnotný obed.

Bravčové plátky s vaječnou náplňou a syrom

[co_budeme_potrebovat]

  • 6 bravčových plátkov (karé alebo stehno)
  • 1 lyžičku soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička oregana
  • 4 PL rastlinného oleja
  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 150 g tvrdého syra
  • 3 PL majonézy alebo hustého bieleho jogurtu

[ako_budeme_postupovat]

1. Plátky mäsa položíme vedľa seba a narežeme ich všetky na povrchu z oboch strán do tvaru mriežky.

2. Uložíme ich do misy, z oboch strán ich osolíme, okoreníme a dochutíme oreganom.

K vepřovým plátkům můžete přidat i své oblíbené koření.

3. Zalejeme ich rastlinným olejom a premiešame rukami. Vajcia uvarené natvrdo nastrúhame na hrubom strúhadle, vložíme do misy a zmiešame s nastrúhaným syrom a majonézou.

4. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie, naň poukladáme plátky mäsa a na každý navrstvíme vaječno-syrovú zmes.

Pomocí lžíce navrstvíme na vepřové plátky připravenou náplň.

5) Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 – 35 minút a máme hotovo!

Podáváme s oblíbenou přílohou. Například s bramborami nebo salátem

Prajeme vám dobrú chuť!

VIDEO NÁVOD:

Ak nemáte bravčové mäso, môžete použiť aj kuracie. Tu je skvelý recept „Urobte si pečené kuracie rolky plnené zeleninou a syrom„.

Podeľte sa o tento recept na dobrotu z bravčových plátkov so svojimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú.