O tomto recepte ste pravdepodobne ešte nepočuli, ale verte mi, stojí za to ho vyskúšať. Pečenú cibuľu plnenú mletým mäsom musíte vyskúšať. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.
[prima_kucharka_fb]
Pečená cibuľa plnená mletým mäsom
[co_budeme_potrebovat]
- 1,5 kg malej cibule
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
- olivový olej
Na omáčku:
- 1 čajová lyžička vody
- trochu sirupu z granátového jablka
- šťava vytlačená z polovice citróna
[ako_budeme_postupovat]
1. Cibuľu ošúpte a rozkrojte na polovicu, ale nie úplne. Mleté hovädzie mäso vložte do misy, pridajte soľ a mleté čierne korenie a dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
2. Mletú mäsovú zmes vložte medzi rozpolené cibule. Cibuľu vložte na panvicu a pokvapkajte ju trochou olivového oleja. Panvicu vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a cibuľu pečte približne 45 minút.
3. Čas pečenia sa môže v jednotlivých rúrach líšiť, preto je dobré cibuľu občas skontrolovať, či sa nepripáli.
4. Na prípravu omáčky dajte do misky sirup z granátového jablka, pridajte vodu a vyžmýkanú šťavu z polovice citróna. Prísady dobre premiešajte a omáčku nalejte na uvarenú cibuľu.
5. Plech vložte späť do rúry na ďalších 15 minút a potom cibuľu plnenú mletým mäsom podávajte.
Hotovo! Dobrú chť!