Úvod RECEPTY Čokoládový koláč, ktorý sa jednoducho rozplýva v ústach – ideálny k popoludňajšej...

Čokoládový koláč, ktorý sa jednoducho rozplýva v ústach – ideálny k popoludňajšej káve

Hovorí sa, že dobré jedlo upevňuje vzťahy. Prečo si teda nenaplánovať popoludňajšie stretnutie s priateľmi alebo rodinou a nepripraviť niečo naozaj výnimočné? Vyskúšajte tento čokoládový koláč, ktorý sa jednoducho rozplýva v ústach a výborne sa hodí k popoludňajšej káve.

Zdroj: substantial.ro

Čokoládový koláč

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 60 g kakaového prášku
  • 300 g hladkej múky
  • jedna čajová lyžička soli
  • 300 g cukru
  • 70 g masla
  • 60 ml slnečnicového oleja
  • 3 vajcia
  • 1,5 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 300 ml mlieka
  • 1,5 PL 9% octu

Na polevu:

  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 3 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 7-8 polievkových lyžíc mlieka
  • 1 polievková lyžica masla

Ako budeme postupovať:

1. Pripravte cesto: Do hlbokej misy preosejte múku a kakaový prášok. Pridajte cukor, soľ a sódu bikarbónu. Veľmi dobre premiešajte.

2. Pridajte rozpustené a vychladnuté maslo, rafinovaný slnečnicový olej, mlieko a vajcia. Cesto šľahajte mixérom, kým nie je hladké a homogénne, bez hrudiek.

3. Pridajte ocot. Cesto miešajte ešte 1 minútu.

4. Cesto preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrite.

Zdroj: substantial.ro

5. Koláč pečte 40-45 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Skontrolujte, či je pečivo hotové, pomocou špáradla.

6. Koláč nechajte úplne vychladnúť, potom ho vyberte z formy, oddeľte od papiera na pečenie a preložte na tanier.

7. Pripravte polevu: V hrnci s ťažkým dnom zmiešajte cukor, kakaový prášok a mlieko. Za stáleho miešania varte 7-8 minút od varu na miernom ohni.

8. Odstavte glazúru z ohňa. Okamžite pridajte maslo a veľmi dobre premiešajte.

Zdroj: substantial.ro

9. Po miernom vychladnutí prelejte povrch koláča polevou. Rovnomerne rozotrite.

Zdroj: substantial.ro

Prajeme vám a vašim blízkym dobrú chuť!