Domáce nátierky sú veľmi obľúbenou súčasťou osláv a večierkov. Veľmi ľahko sa z nich pripravujú sendviče alebo jedlá z jedného hrnca a slúžia rovnako dobre ako raňajky. Táto domáca syrová nátierka s jarnou cibuľkou je skvelá na čerstvo upečenom chlebe. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a výsledná chuť je neuveriteľná.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Domáca tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou:
Čo budeme potrebovať:
- 250 g jemného tvarohu
- 2 jarné cibuľky
- 1 PL olivového oleja
- 1/2 citróna (šťava)
- 1 KL worcestrovej omáčky
- soľ, korenie podľa chuti
Ako budeme postupovať:
1) Jarnú cibuľku zbavte koreňov, dobre ju umyte a nakrájajte na čo najmenšie kúsky.
2) V miske vyšľaháme tvaroh s olejom, citrónovou šťavou, worcestrovou omáčkou a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku.
3) Ochutnajte nátierku a dochuťte ju soľou a korením.
4) Natrite na toast alebo čerstvý chlieb a podávajte s čerstvou zeleninou.
Hotovo! Dobrú chuť!