Úvod RECEPTY Žĺtkové plátky s medom a orechmi – tento dezert sa úplne rozplýva...

Žĺtkové plátky s medom a orechmi – tento dezert sa úplne rozplýva na jazyku

0

Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na žĺtkové rezy s medom a orechmi. Na nič nečakajte a začnite s prípravou skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Či už si popoludňajšiu kávu vychutnávate sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Žĺtkové plátky s medom a orechmi

Čo budeme potrebovať:

  • 30 dkg hladkej múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 1 čajová lyžička medu
  • 7 dkg masla
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy

Orechová časť:

  • 6 vajec
  • 15 dkg cukru
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 0,5 dl oleja
  • 15 dkg hladkej múky
  • 1/2 balíčka múky
  • prášok do pečiva
  • 10 dkg mletých orechov

Krém:

  • 3 žĺtky
  • 15 dkg krupicového cukru
  • 2 balíčky. 2 vaječné žĺtky 2 polievkové lyžice vaječných žĺtkov
  • 7 dl mlieka
  • 10 dkg práškového cukru
  • 25 dkg masla

Ako budeme postupovať:

1. Na medové cesto zmiešajte všetky prísady a v prípade potreby pridajte viac múky. Cesto by malo byť poddajné.

2. Rozvaľkajte na dva pláty a každý z nich pečte na obrátenom plechu (25 x 35 cm) pri teplote 180 stupňov 8-10 minút.

3. Vajíčka na piškótu rozdeľte na bielka a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s 10 dkg cukru, vodou, olejom a orechmi. Bielka vyšľahajte so zvyšným cukrom do peny.

4. Múku a prášok do pečiva jemne vmiešajte do zmesi orechov – stačí premiešať rukami.

5. Pečte na tom istom plechu, na ktorom ste piekli pláty na opačnej strane. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

6. Krém: Žĺtky zmiešajte s cukrom, mliekom a pudingovým práškom. Z tejto zmesi uvarte na ohni krém a nechajte ho vychladnúť. Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom a pridajte do vychladnutého krému. Rozdeľte krém na dve časti a časť krému nechajte na vrchu.

7. Zostavte dezert: medový plát, krém, orechová piškóta, krém, medový plát. Na vrch natrite krém.

8. Navrch môžete ešte rozotrieť orechy v cukre – 10 kg vlašských orechov zmiešajte s 1 lyžicou masla a 1 lyžicou práškového cukru. Môžete ich tiež posypať nasekanými orechmi, čokoládovými hoblinkami, kakaom alebo jednoduchou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť!