Úvod RECEPTY Viedenské zemiaky s extra lahodnou omáčkou – nepotrebujete ani hlavný chod

Viedenské zemiaky s extra lahodnou omáčkou – nepotrebujete ani hlavný chod

Viedenské zemiaky s extra lahodnou omáčkou. Skvelý nápad na prílohu alebo hlavné jedlo, ktoré môžete pripraviť rýchlo a naozaj jednoducho. Tajomstvo spočíva v správnej kombinácii ingrediencií na vytvorenie dokonalého jedla, ktoré môže nahradiť aj hlavný chod. Poleva je kombináciou slaniny, masla a šľahačky.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Viedenské zemiaky s lahodnou omáčkou

Čo budeme potrebovať:

  • 500 g zemiakov
  • 150 g slaniny nakrájanej nadrobno
  • 1 veľká cibuľa

Na omáčku:

  • 100 ml smotany na šľahanie (alebo smotany na varenie)
  • petržlenová vňať
  • kúsok masla (asi 1-2 čajové lyžičky)
  • 1 lyžička horčice podľa chuti

Ako budeme postupovať:

1. Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte ich do mäkka v osolenej vode.

2. Na panvici opečte slaninu, pridajte cibuľu a keď získa zlatistú farbu, primiešajte kúsok masla.

3. Zemiaky scedíme, pridáme do panvice s cibuľovou zmesou a vmiešame smotanu.

4. Chvíľu povarte, aby sa zmes zredukovala, a potom ju ozdobte petržlenovou vňaťou (alebo pažítkou) a podávajte. Môžete pridať aj trochu horčice.

Prajeme vám dobrú chuť!