Viedenské zemiaky s extra lahodnou omáčkou. Skvelý nápad na prílohu alebo hlavné jedlo, ktoré môžete pripraviť rýchlo a naozaj jednoducho. Tajomstvo spočíva v správnej kombinácii ingrediencií na vytvorenie dokonalého jedla, ktoré môže nahradiť aj hlavný chod. Poleva je kombináciou slaniny, masla a šľahačky.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Viedenské zemiaky s lahodnou omáčkou
Čo budeme potrebovať:
- 500 g zemiakov
- 150 g slaniny nakrájanej nadrobno
- 1 veľká cibuľa
Na omáčku:
- 100 ml smotany na šľahanie (alebo smotany na varenie)
- petržlenová vňať
- kúsok masla (asi 1-2 čajové lyžičky)
- 1 lyžička horčice podľa chuti
Ako budeme postupovať:
1. Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte ich do mäkka v osolenej vode.
2. Na panvici opečte slaninu, pridajte cibuľu a keď získa zlatistú farbu, primiešajte kúsok masla.
3. Zemiaky scedíme, pridáme do panvice s cibuľovou zmesou a vmiešame smotanu.
4. Chvíľu povarte, aby sa zmes zredukovala, a potom ju ozdobte petržlenovou vňaťou (alebo pažítkou) a podávajte. Môžete pridať aj trochu horčice.
Prajeme vám dobrú chuť!