Dnes vám predstavíme recept na jednoduchú, no zároveň neuveriteľne chutnú kuraciu roládu plnenú šunkou a vajíčkom. Táto jedinečná pochúťka je skvelou voľbou pre každú príležitosť. S jej prípravou zvládne každý, a jej bohatá chuť vás rozhodne očarí. Pripravte sa na výnimočný gastronomický zážitok, ktorý si budete chcieť užiť stále znova a znova!
[prima_kucharka_fb]
Kuracia roláda plnená šunkou a vajíčkom
[co_budeme_potrebovat]
- 1 balenie kuracích pŕs
- 6 plátkov šunky
- 3-4 vajcia
- 1 polievková lyžica medu
- 1 ml vody
- soľ
- 1 dl bieleho vína
- korenie
[ako_budeme_postupovat]
1. Vajcia varte 10 minút natvrdo, potom ich ošúpte a nakrájajte na kúsky, ktoré by nemali byť ani príliš tenké, ani príliš hrubé. Umyte kuracie prsia a pozdĺžne ich rozrežte.
2. Neodrezávajte ich celé, aby sme ich mohli naplniť. Na každý plátok položte plátky šunky a vajíčka.
3. Pokúste sa mäso zrolovať a pevne zviazať niťou. Položte ich na plech a pečte 30 minút pri teplote 180°.
4. Po uplynutí času pečenia odstráňte kryciu fóliu, kuracie prsia potrite medom, vínom a trochou vody a upečte do zhnednutia.
5. Po upečení nechajte vychladnúť, odstráňte niť a nakrájajte na plátky. Môžeme ochutiť chrenom.
Užite si to!