Vitajte v lahodnom svete našich bravčových závitkov, ktoré sú plnené sušenými paradajkami, uhorkami a syrom. Tento jedinečný recept je skvelou kombináciou šťavnatého mäsa a osviežujúcich prísad, ktoré spolu vytvárajú nezameniteľnú chuťovú harmóniu. Pripravte sa na potešenie vašich chuťových pohárikov!
Čo budeme potrebovať:
Málokto rád trávi hodiny a hodiny prípravou obeda v kuchyni. Tento recept si nielenže vychutnáte, ale ingrediencie môžete obmieňať podľa svojich chutí a možností. Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo potrebujeme a ako postupovať pri príprave.
Bravčové závitky plnené sušenými paradajkami, uhorkami a syrom
Čo budeme potrebovať:
- plátky bravčového mäsa alebo krkovičky (podľa počtu osôb)
- dijonskú horčicu
- plátky slaniny (aj plátky mäsa)
- nakladané uhorky
- sušené paradajky
- cibuľa
- tvrdý syr
- hladká múka
- huby
Ako budeme postupovať:
1. Plátky poukladajte vedľa seba, prikryte fóliou a paličkou ich z oboch strán naklepte. Potom plátky osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme dijonskou horčicou.
2. Tvrdý syr nakrájajte na malé kúsky, cibuľu na hrubšie polkruhy a uhorky na pásiky.
3. Na každý plátok mäsa položte plátok slaniny, kúsok syra, sušené paradajky, kúsok cibule a uhorku. Posypte bylinkami alebo korením podľa chuti.
4. Potom plátky zvinieme a zaistíme špáradlom. Každý kúsok obaľte v múke a jemne vytvarujte v rukách.
5. Smažte na panvici. Osmažené kúsky preložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme huby a rozmarín a dusíme do mäkka, približne 30 – 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!
VIDEO NÁVOD NA PLNENÉ BRAVČOVÉ ZÁVITKY:
Ak máte doma kuracie mäso, nezabudnite vyskúšať aj recept„Urobte si pečené kuracie rolky plnené zeleninou a syrom“.
Zdieľajte tento recept na plnené bravčové závitky so svojimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú.