Úvod RECEPTY Vyprážané slané palacinky plnené mletým mäsom – chrumkavé a originálne!

Vyprážané slané palacinky plnené mletým mäsom – chrumkavé a originálne!

0

Vyprážané slané palacinky plnené mletým mäsom nie sú len chrumkavé, ale aj šťavnaté. Pripravte sa na jedinečný gastronomický zážitok, ktorý vás zavedie na cestu požitkov a zanechá nezabudnuteľný dojem na vašom jazyku aj v srdci!

[prima_kucharka_fb]

smažené palačinky plněné mletým masem – kalorické, ale křupavé a originální!
Zdroj: babycocina.com

Vyprážané slané palacinky plnené mletým mäsom

[co_budeme_potrebovat]

Palacinky:

  • 2 šálky mlieka
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 štipka soli

Mäsová náplň:

  • 2 lyžice oleja
  • 500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks kapary
  • 1 konzerva sladkej kukurice
  • 2 ks cesnaku
  • soľ, mleté korenie, mletá paprika podľa chuti
  • 8 plátkov eidamu

Na obaľovanie:

  • 3 kusy vajec
  • 2 šálky múky
  • 2 šálky strúhanky
  • trochu oleja na vyprážanie

[ako_budeme_postupovat]

1. Na panvici rozohrejte olej, pridajte mleté mäso, soľ a korenie.

2. Keď zhnedne, pridajte nakrájanú cibuľu, nasekané kapary, kukuricu a pokračujte v smažení.

3. Keď je mäso hotové, pridajte rozdrvený cesnak a mleté korenie podľa chuti, ešte minútu alebo dve prehrievajte, odstavte a nechajte vychladnúť.

4. Medzitým si pripravte palacinkové cesto z mlieka, vajec, múky a soli. Na stredne veľkej panvici alebo palacinkovej mriežke upečte palacinky a nechajte ich vychladnúť.

5. Do stredu každej placky položte plátok syra, rozotrite mäsovú náplň a zabaľte tak, že najprv preložíte boky a potom zrolujete do uzavretej rolky.

6. Palacinky vložte do chladničky asi na 30 minút, aby si pri obaľovaní udržali svoj tvar.

7. Potom ich obalíme v klasickom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vyprážame na oleji do chrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na palacinky plnené mletým mäsom so svojimi priateľmi! Inšpirujte sa aj týmto receptom na netradičné cuketové vyprážané guľky.