Vyprážané slané palacinky plnené mletým mäsom nie sú len chrumkavé, ale aj šťavnaté. Pripravte sa na jedinečný gastronomický zážitok, ktorý vás zavedie na cestu požitkov a zanechá nezabudnuteľný dojem na vašom jazyku aj v srdci!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Vyprážané slané palacinky plnené mletým mäsom
Čo budeme potrebovať:
Palacinky:
- 2 šálky mlieka
- 1 šálka hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 štipka soli
Mäsová náplň:
- 2 lyžice oleja
- 500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
- 1 ks cibule
- 1 ks kapary
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 2 ks cesnaku
- soľ, mleté korenie, mletá paprika podľa chuti
- 8 plátkov eidamu
Na obaľovanie:
- 3 kusy vajec
- 2 šálky múky
- 2 šálky strúhanky
- trochu oleja na vyprážanie
Ako budeme postupovať:
1. Na panvici rozohrejte olej, pridajte mleté mäso, soľ a korenie.
2. Keď zhnedne, pridajte nakrájanú cibuľu, nasekané kapary, kukuricu a pokračujte v smažení.
3. Keď je mäso hotové, pridajte rozdrvený cesnak a mleté korenie podľa chuti, ešte minútu alebo dve prehrievajte, odstavte a nechajte vychladnúť.
4. Medzitým si pripravte palacinkové cesto z mlieka, vajec, múky a soli. Na stredne veľkej panvici alebo palacinkovej mriežke upečte palacinky a nechajte ich vychladnúť.
5. Do stredu každej placky položte plátok syra, rozotrite mäsovú náplň a zabaľte tak, že najprv preložíte boky a potom zrolujete do uzavretej rolky.
6. Palacinky vložte do chladničky asi na 30 minút, aby si pri obaľovaní udržali svoj tvar.
7. Potom ich obalíme v klasickom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vyprážame na oleji do chrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na palacinky plnené mletým mäsom so svojimi priateľmi! Inšpirujte sa aj týmto receptom na netradičné cuketové vyprážané guľky.