Úvod RECEPTY Pikantná nátierka z pečenej papriky – zdravá pochúťka

Pikantná nátierka z pečenej papriky – zdravá pochúťka

Máte radi zeleninové nátierky? Ak áno, inšpirujte sa naším receptom. Ak papriky opečiete pri vysokej teplote, ich chuť sa zmení na sladkú a pikantnú. Stačí ich rozmixovať a máte skvelú zdravú pikantnú nátierku z pečených paprík.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


pikantní pomazánka z pečené papriky – zdravá pochoutka
Zdroj: pcrm.org

 

Pikantná nátierka z pečenej papriky

Čo budeme potrebovať:

  • 3 červené papriky
  • 1 ks chilli papričiek
  • 1 ks veľkej cibule
  • 2 ks cesnaku
  • trochu olivového oleja
  • 250 g mäkkého tvarohu (voliteľné)
  • soľ podľa chuti

Ako budeme postupovať:

1. Z paprík odrežte „hlavičky“ a vydlabte vnútro so semenami.

2. Spolu s chilli papričkami, očistenou cibuľou, cesnakom a niekoľkými kvapkami oleja ich vložte na 20 minút do rúry vyhriatej na 220 °C, kým nezačnú černieť.

3. Teplú papriku ošúpte a celý obsah plechu vložte do kuchynského robota. Všetko spolu zmiešajte.

4. Nátierku osoľte a zjemnite tvarohom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento inšpiratívny recept na pikantnú nátierku z pečenej papriky so svojimi priateľmi! Odporúčame: Domáca zdravá vaječná nátierka so smotanou a cibuľou.