Máte radi zeleninové nátierky? Ak áno, inšpirujte sa naším receptom. Ak papriky opečiete pri vysokej teplote, ich chuť sa zmení na sladkú a pikantnú. Stačí ich rozmixovať a máte skvelú zdravú pikantnú nátierku z pečených paprík.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Pikantná nátierka z pečenej papriky
Čo budeme potrebovať:
- 3 červené papriky
- 1 ks chilli papričiek
- 1 ks veľkej cibule
- 2 ks cesnaku
- trochu olivového oleja
- 250 g mäkkého tvarohu (voliteľné)
- soľ podľa chuti
Ako budeme postupovať:
1. Z paprík odrežte „hlavičky“ a vydlabte vnútro so semenami.
2. Spolu s chilli papričkami, očistenou cibuľou, cesnakom a niekoľkými kvapkami oleja ich vložte na 20 minút do rúry vyhriatej na 220 °C, kým nezačnú černieť.
3. Teplú papriku ošúpte a celý obsah plechu vložte do kuchynského robota. Všetko spolu zmiešajte.
4. Nátierku osoľte a zjemnite tvarohom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento inšpiratívny recept na pikantnú nátierku z pečenej papriky so svojimi priateľmi! Odporúčame: Domáca zdravá vaječná nátierka so smotanou a cibuľou.