Úvod RECEPTY Recept na šťavnatý babičkin tvarohový koláč – vyskúšajte ho

Recept na šťavnatý babičkin tvarohový koláč – vyskúšajte ho

Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na šťavnatý babičkin cheesecake. Či už si popoludňajšiu kávu vychutnáte sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.

Zdroj: coolinarika.com

Babičkin tvarohový koláč

Čo budeme potrebovať:

  • 1 šálka (250 ml) hrubého cukru
  • 5 vaječných žĺtkov
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipka soli

Na náplň:

  • 800 g tvarohu
  • 250 g krupicového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 citrón – použite kôru
  • 1 balenie vanilkového krému
  • 5 vaječných bielkov

Ako budeme postupovať:

1. V miske zmiešajte všetky „suché“ prísady. V inej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte mlieko a olej a nakoniec zmiešané „suché“ prísady.

2, Polovicu cesta zmiešajte a nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy (30 x 40 cm). Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Kým sa pečie jedna polovica cesta, pripravte si náplň.

3. Bielka vyšľahajte do tuha. V inej miske zmiešajte všetky ostatné prísady a opatrne vidličkou vmiešajte šľahačku.

4. Keď je plnka hotová, vyberte cesto z rúry, opatrne naň navrstvite plnku a prikryte druhou polovicou cesta. Pečte ďalších 30 minút a skontrolujte špajdľou.

5. Upečený koláč vyberte, nechajte vychladnúť vo forme a pred podávaním ho posypte práškovým cukrom.

Hotovo! Dobrú chuť!