Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na šťavnatý babičkin cheesecake. Či už si popoludňajšiu kávu vychutnáte sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.
Babičkin tvarohový koláč
Čo budeme potrebovať:
- 1 šálka (250 ml) hrubého cukru
- 5 vaječných žĺtkov
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- štipka soli
Na náplň:
- 800 g tvarohu
- 250 g krupicového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 citrón – použite kôru
- 1 balenie vanilkového krému
- 5 vaječných bielkov
Ako budeme postupovať:
1. V miske zmiešajte všetky „suché“ prísady. V inej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte mlieko a olej a nakoniec zmiešané „suché“ prísady.
2, Polovicu cesta zmiešajte a nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy (30 x 40 cm). Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Kým sa pečie jedna polovica cesta, pripravte si náplň.
3. Bielka vyšľahajte do tuha. V inej miske zmiešajte všetky ostatné prísady a opatrne vidličkou vmiešajte šľahačku.
4. Keď je plnka hotová, vyberte cesto z rúry, opatrne naň navrstvite plnku a prikryte druhou polovicou cesta. Pečte ďalších 30 minút a skontrolujte špajdľou.
5. Upečený koláč vyberte, nechajte vychladnúť vo forme a pred podávaním ho posypte práškovým cukrom.
Hotovo! Dobrú chuť!