Neviete, čo uvariť na obed, a nechcete tráviť veľa času v kuchyni? Vyskúšajte tento recept na vyprážané závitky v cestíčku, ktoré si každý zamiluje. Toto je skvelé jedlo, ktoré si zamiluje každý. Na nič nečakajte a vrhnite sa do prípravy skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Poďme na to.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Vyprážaná bravčová roláda v cestíčku
Čo budeme potrebovať:
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľu
- 150 g syra
- 1 vajce
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
- olej
Na cesto:
- 250 ml mlieka
- 2 vajcia
- 10 PL hladkej múky
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Ako budeme postupovať:
1. Mleté mäso vložte do misky. Cibuľu ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k mäsu. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a korenie a rukami dobre premiešame.
2. Pracovnú plochu si zakryjeme potravinárskou fóliou, rozložíme na ňu mäso a vytvarujeme z neho obdĺžnikovú placičku.
3. Nastrúhajte na ňu syr na hrubom strúhadle a zrolujte do rolády.
4. Zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 3 – 4 hodiny do mrazničky.
5. Cesto pripravíme tak, že v mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a dobre vyšľaháme metličkou. Pridáme múku a vypracujeme redšie cesto.
6. Roládu vyberieme z mrazničky, odstránime potravinovú fóliu a nakrájame ju na hrubšie plátky (široké asi 1 cm).
7. Každý kúsok mäsovej rolky obalíme v cestíčku a opečieme z oboch strán na miernom ohni prikryté pokrievkou.
Hotovo!
Prajeme vám dobrú chuť!
VIDEO NÁVOD:
Zdieľajte tento recept na vyprážanú bravčovú roládu v cestíčku aj so svojimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú.