Ak hľadáte skvelý recept na jedlo, ktoré by ste mohli pripraviť pre svoju rodinu tento víkend, máme pre vás skvelý tip! Postupne vám ukážeme recept na fantastickú bravčovú krkovičku s lahodným zeleninovým šalátom. Nečakajte a začnite s prípravou ešte dnes, zvládne to naozaj každý, aj tí začínajúci v kuchyni!
[prima_kucharka_fb]
Pikantná bravčová krkovička so zeleninovým šalátom
[co_budeme_potrebovat]
- 4 cibule
- 1 kg bravčového mäsa
- 400 g zemiakov
- 30 ml oleja
- 5 g soli
- 10 g červenej sladkej papriky
- 100 ml červeného vína
Na dresing:
- 50 ml oleja
- 5 g soli
- 5 g zrniek čierneho korenia
- 10 g červenej sladkej papriky
- 5 g provensálskych byliniek
Šalát:
- 500 g bielej kapusty
- 1 mrkva
- 5 g soli
- 5 g zrniek čierneho korenia
- 10 g červenej sladkej papriky
- 5 g kurkumy
- 10 ml vínneho octu
[ako_budeme_postupovat]
1. Pripravte si nádobu na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm. Vložte do nej nadrobno nakrájanú cibuľu.
2. Bravčovú krkovičku nakrájajte na hrubšie plátky.
3. Očistené zemiaky nakrájajte na hrubšie plátky a vložte ich do misy s olejom. Posypte ich soľou a korením a premiešajte ich lyžicou.
4. Zemiaky servírujte medzi mriežky na krku tak, aby vytvorili vzor. Potom ich položte na cibuľu v miske a zalejte červeným vínom.
5. V ďalšej miske zmiešajte olej, soľ, korenie, červenú sladkú papriku a pridajte provensálske bylinky. Premiešajte lyžicou a potrite ním bravčovú krkovičku v miske. Prikryte vekom.
6. Pečte v predhriatej rúre 1 hodinu pri 200°C.
7. Šalát: Nakrájajte bielu kapustu, nastrúhajte mrkvu na strúhadle, osoľte a rukami premiešajte v miske. Pridajte čierne korenie, posypte červenou sladkou paprikou a kurkumou a zalejte vínny octom. Premiešajte lyžicou.
8. Bravčovú krkovičku nakrájajte na plátky a zalejte ju dresingom.
9. Podávajte s pripraveným šalátom a pohárom červeného vína.
Dobrú chuť!