Úvod RECEPTY Lahodný dezert s chutným krémom a vlašskými orechmi

Lahodný dezert s chutným krémom a vlašskými orechmi

0

Dnes sme pre vás pripravili recept na lahodný dezert s chutným krémom a vlašskými orechmi. Chutí naozaj výborne a už sa nevieme dočkať, kedy si ho zopakujeme. Pripravte si túto pochúťku a uvidíte, že si na nej pochutnáte vy aj celá rodina!

[prima_kucharka_fb]

lahodné “kyjevskÉ krÉmy” s vynikajícími oříšky a nezapomenutelnou chutí: láska na první kousnutí!

Koláč s chutným krémom a vlašskými orechmi:

[co_budeme_potrebovat]

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • maslo – 180 g
  • cukor – 100 g
  • prášok do pečiva – 9 g
  • žĺtky – 3 ks

Na krém:

  • mlieko/plnotučné – 300 ml
  • maslo – 120 g
  • cukor – 100 g
  • škrob – 30 g
  • vaječný žĺtok – 1 ks
  • vanilková esencia – 1 čajová lyžička

Ďalšie:

  • vlašské orechy – 150 g
  • cukor – 80 g
  • vaječné bielky – 4 ks

[ako_budeme_postupovat]

1. Do hrnca dajte škrob, práškový cukor a jeden žĺtok. Pridajte 100 ml mlieka a za stáleho šľahania postavte hrniec na sporák. Zmes za stáleho miešania zohrievajte na miernom ohni a pridajte zvyšné mlieko. Miešajte, kým zmes nezhustne, a keď začne vrieť, pokračujte v miešaní ďalšie 2 až 3 minúty, kým nezhustne.

2. Odstavte z ohňa, pridajte vanilkovú esenciu, premiešajte a zakryte povrch krému potravinárskou fóliou tak, aby bol priamo na povrchu (zabráni to tvorbe chrasty). Vychladnutý krém odklopte, pridajte zmäknuté maslo a oboje vyšľahajte do hladka.

3. Na cesto zmiešajte hladkú múku s práškovým cukrom a práškom do pečiva a pridajte žĺtky a zmäknuté maslo. Vypracujte homogénne a mäkké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte na 15 minút do chladničky. Jadrá orechov nasekajte nahrubo. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme 80 g cukru. Pena bude biela, tuhá a lesklá.

4. Cesto rozdeľte na tri rovnaké časti, dve z nich vráťte do chladničky a tretiu rozvaľkajte na pomúčenom papieri na pečenie na obdĺžnik s rozmermi 20 x 30 cm. Zarovnajte okraje a preneste cesto na plech, navrch rozotrite tretinu bielkovej peny a posypte tretinou nasekaných orechov.

5. Cesto vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte 15 minút.

6. To isté urobte so zvyšnými dvoma časťami cesta, bielkovou zmesou a orechmi.

7. Dezert zostavíme tak, že na podnos navrstvíme cesto a naň striedavo nanášame vrstvy krému.

8. Poslednú vrstvu by mal tvoriť plát cesta s orechmi. Dezert uložte do chladničky na 4 až 5 hodín.

Hotovo! Dobrú chuť!

VIDEO SPRIEVODCA: