Úvod RECEPTY Fantastické vanilkovo-ananásové kocky – chutia neprekonateľne!

Fantastické vanilkovo-ananásové kocky – chutia neprekonateľne!

Vitajte vo svete jedinečných chuťových zážitkov! Naša dnešná pochúťka, fantastické vanilkovo-ananásové kocky, vás prekvapí svojou nezameniteľnou kombináciou chuti. Je to výnimočný recept, ktorý stojí za vyskúšanie, a my vás rádi prevedieme týmto sladkým dobrodružstvom.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Fantastické vanilkovo-ananásové kocky

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 100 gramov polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 70 gramov cukru
  • štipka soli
  • jeden balíček prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • fľaša vanilkovej esencie

Vanilková náplň:

  • liter mlieka
  • 4 žĺtky
  • 200 gramov škrobu
  • 200 gramov práškového cukru
  • 100 gramov masla
  • 4 balíčky vanilkového cukru.
  • Ananásový kompót
  • smotana na šľahanie (šľahačka)

Ako budeme postupovať:

1. Do hlbšej misy dajte polohrubú múku, prášok do pečiva. V inej miske vyšľahajte bielky a postupne do nich vmiešajte žĺtky, štipku soli, práškový cukor a nakoniec žĺtky pomocou mixéra.

2. V ďalšej fáze do zmesi cez jemné sito preosejte múku a prášok do pečiva a premiešajte. Poslednou zložkou je slnečnicový olej. Keď sa všetky prísady spoja, vznikne hladké a polotekuté cesto. Cesto vylejte na plech s rozmermi 20 x 25 cm, ktorý ste predtým vystlali papierom na pečenie. Neskôr vložte cesto do rúry a pečte ho 25 až 30 minút pri teplote 180 °C. Medzitým pripravte vanilkový krém.

3. V malom hrnci zmiešajte škrob a mlieko a zohrievajte na miernom ohni.

4. Potom pridajte žĺtky, 200 g cukru, vanilkový cukor a miešajte, kým nezhustne. Keď je náplň hustá, odstavte ju zo sporáka a nechajte vychladnúť.

5. V poslednej fáze zašľahajte zmäknuté maslo.

6. Krém je pripravený. Po upečení vyberte kôrku z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť. Potom ho pokvapkajte ananásovou šťavou a rovnomerne naň navrstvite vanilkový krém.

7. Nakoniec tortu ozdobte šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho zamilujú.