Vitajte vo svete jedinečných chuťových zážitkov! Naša dnešná pochúťka, fantastické vanilkovo-ananásové kocky, vás prekvapí svojou nezameniteľnou kombináciou chuti. Je to výnimočný recept, ktorý stojí za vyskúšanie, a my vás rádi prevedieme týmto sladkým dobrodružstvom.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Fantastické vanilkovo-ananásové kocky
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
- 100 gramov polohrubej múky
- 3 vajcia
- 70 gramov cukru
- štipka soli
- jeden balíček prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- fľaša vanilkovej esencie
Vanilková náplň:
- liter mlieka
- 4 žĺtky
- 200 gramov škrobu
- 200 gramov práškového cukru
- 100 gramov masla
- 4 balíčky vanilkového cukru.
- Ananásový kompót
- smotana na šľahanie (šľahačka)
Ako budeme postupovať:
1. Do hlbšej misy dajte polohrubú múku, prášok do pečiva. V inej miske vyšľahajte bielky a postupne do nich vmiešajte žĺtky, štipku soli, práškový cukor a nakoniec žĺtky pomocou mixéra.
2. V ďalšej fáze do zmesi cez jemné sito preosejte múku a prášok do pečiva a premiešajte. Poslednou zložkou je slnečnicový olej. Keď sa všetky prísady spoja, vznikne hladké a polotekuté cesto. Cesto vylejte na plech s rozmermi 20 x 25 cm, ktorý ste predtým vystlali papierom na pečenie. Neskôr vložte cesto do rúry a pečte ho 25 až 30 minút pri teplote 180 °C. Medzitým pripravte vanilkový krém.
3. V malom hrnci zmiešajte škrob a mlieko a zohrievajte na miernom ohni.
4. Potom pridajte žĺtky, 200 g cukru, vanilkový cukor a miešajte, kým nezhustne. Keď je náplň hustá, odstavte ju zo sporáka a nechajte vychladnúť.
5. V poslednej fáze zašľahajte zmäknuté maslo.
6. Krém je pripravený. Po upečení vyberte kôrku z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť. Potom ho pokvapkajte ananásovou šťavou a rovnomerne naň navrstvite vanilkový krém.
7. Nakoniec tortu ozdobte šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho zamilujú.